BEMUTATJUK ZSŰRINKET - 4. RÉSZ

Az idei évben egy hat tagú szakmai zsűri fogja elbírálni a „Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp” című pályázatunkra beérkező remekműveket. Sok szeretettel bemutatjuk Nektek soron következő zsűri tagunkat Molnár Berta Eleonórát. 

Molnár Berta Eleonóra

EGYÉRTELMŰ ÚT....

Molnár Berta Eleonóra pszichológus, művészetterapeuta, Zsoldos Péter-díjas műfordító, aki már gyerekkora óta közel érezte magához a segítő szakmákat, és édesanya révén, aki gyógypedagógus, kiskorától kezdve napi kapcsolatban áll sérült gyerekekkel. Így, ha nem is annyira egyenes, de elég egyértelmű út vezette el a pszichológiához. Másik nagy szenvedélye az irodalom és a művészetek, gyerekkora óta rengeteget olvas, rajzol és több mint tizenöt évig tanult csellózni is. 

A gimnázium után az ELTE Bölcsészettudományi Karára iratkozott be magyar szakra, és újságírást tanult az akkori Budapesti Kommunikációs Főiskolán. Dolgozott különböző újságoknak, és több mint négy évet töltött el az Agave Könyvek kiadónál, ami alapjaiban határozta meg a könyvekhez és a fordításhoz való viszonyát. Az Agavénál lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja magát fordítóként, számos műfajban és terjedelemben.

Mindeközben beiratkozott a Károli Gáspár Egyetemre, hogy pszichológiát tanuljon. Itt vált számára egyértelművé, hogy pszichológusként elsősorban gyerekekkel szeretne foglalkozni. Az alapképzés után az ELTE PPK-n folytatta tanulmányait, fejlődés és klinikai gyermekpszichológia mesterszakon. Az egyetemi képzések mellett elvégzett egy művészetterápiás képzést a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületnél, valamint jelenleg is a Magyar Családterápiás Egyesületnél képzi magát családterapeutának.

A gyermekekkel kapcsolatos folyamatos tanulmányai és lelkiismeretes tevékenysége mellett fordítói munkásságára is nagy hangsúlyt fektet.

Olyannyira, hogy 2021-ben Susanna Clarke – Piranesi című regényének fordításáért elnyerte a neves  Zsoldos Péter-díjat műfordítás kategóriában. 

A díjat 1998 óta minden év április 20-án a névadó, Zsoldos Péter cience fiction író születésnapján ítélik oda,  2020-tól azonban már regény, novella és műfordítás kategóriában is díjazzák az alkotásokat. 

Napjainkban fordítói munkája mellett egy Pedagógiai Szakszolgálatnál és a Dél-Pesti Fejlesztőházban dolgozik gyerekekkel és családjaikkal, egyéni ellátás, művészetterápiás csoportok és családterápia formájában.

NEM TUDTUNK MÁST TENNI

Bertát nem csak tanulmányai és szakmai tapasztalata teszik tökéletes zsűri taggá, hanem a belőle áradó empátia és kedvesség is, amellyel mind az ép, és mind a sérült gyermekek felé fordul.

Amikor a pályázat technikai lebonyolításáért felelős Temarketinged csapata bemutatta Alapítványunknak Bertát nem tudtunk mást tenni, gyorsan felkértünk a zsűri tagjaink körébe. 

Kedves Berta, nagyon hálásak vagyunk, hogy elfogadta felkérésünket!

Cikksorozatunk következő részében Puskás Balázst fogjuk bemutatni. Kövess minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradj le a következő bejegyzésünkről!

Ossza meg bejegyzésünket

Gyakori kérdések

Fontos kérdések a pályázattal kapcsolatban

Minimum 1, maximum 5 alkotást, max 10 MB méretben (max 2 MB/alkotás)

Akármennyivel! Sőt, minél több rajzot küld be egy osztály, annál több esélye van megnyerni a „Legtöbb alkotást beküldő osztály” kategóriát.

Sehogy, ezért van két korcsoport minden kategóriában. 1-2, illetve 3-4 osztály.

Ellenőrizze a spam mappát, ha gmailje van a promóció füleket. Ha oda se érkezett meg levelünk, akkor kérjük írjon a palyazat@venividivici.temarketinged.hu e-mail címre.

A pályázatok feltöltésekor tételesen meg kell adni, hogy milyen eszközök kerültek felhasználásra a beküldött alkotásokhoz. Ezeket a pályázati határidő után összesítjük és amelyik osztály a legtöbb fajta eszközt jelölte be az nyeri a kategóriát.

Nem, szülő is beküldhet, de ilyenkor sem történik egyéni nevezés! A feltöltött alkotás a gyermek osztályát fogja képviselni a versenyen.

A pályázat időtartama alatt bármennyi pályázat feltölthető, akár több részletben is, de egyszerre maximum 5 db.

Nincsen semmi gond. Írjon egy levelet a pályazat@venividivici e-mail címre az érintett kép becsatolásával és a részvételi szándék egyértelmű jelzésével (személyes adat megjelölése nélkül), valamint az iskola és osztály feltüntetésével.

A leggyakoribb oka egy tachnikai jellegű hibának az, hogy valószínűleg túl nagy a fájlok mérete, meghaladják a 2 MB/db megengedett méretet. A windowsban vagy telefonos képszerkesztőnkben két kattintással, különösebb informatikai szaktudás nélkül is kisebbre lehet állítani a méretet. Ha a méretek elvileg rendben vannak és mégse engedi a feltöltést, feltétlenül jelezze felénk a palyazat@venividivici.temarketinged.hu e-mail címen.

A verseny 2018 óta osztály szinten van meghirdetve, ezen az idei évben sem szeretnénk változtatni.

Természetesen, sőt minél több megosztás van egy adott képen annál több esélye van a képnek nyerni a Facebook különversenyen.

Gyakorlatilag bármilyen eszközzel, amivel két dimenziós, fotón is beküldhető alkotás készíthető. Az egyéb opcióra kattintva, a felsoroltakon kívül, bármilyen más eszköz is megadható, de a beküldések alapján folyamatosan fogjuk bővíteni az eszközlistát.

December 3-án az Alapítvány Facebook, Instagram oldalán, valamint a honlapján megosztásra kerül egy videó az eredményhirdetésről.
Emellett tájékoztató levelet fogunk küldeni a beküldéskor megadott értesítési e-mail címekre, mely tartalmaz egy biankó emléklapot, amit a pedagógusok ki tudnak tölteni, azon gyerek nevével akik részt vettek a pályázaton. Nyertes osztály esetén a levél tartalmazni fogja még az osztály oklevelét és a szállítással kapcsolatos egyeztetést.

Előreláthatólag 5 munkanapon belül meg fognak érkezni az ajándékok, futárszolgálattal.

Természetesen! A Veni Vidi Vici hivatalos honlapján, Instagram oldalán, Facebookon és hírlevélben.

Nem tudtunk olyan időpontot egyeztetni a zsűri tagokkal, ami mindenkinek megfelelő lett volna, ezért már néhány nappal korábban felvesszük az eredmények kihirdetését.

Mivel egyenlőre nincs lehetőség egyéni nevezésre, ezért egyetlen gyermek alkotása is az osztályt fogja képviselni, így a nyereményt is az intézmény címére küldjük majd.

Mivel ez a két kategória alapvetően objektív (megszámlálható) ezért ezekben a kategóriákban a zsűrinek csak az esetleges szabálytalanságok kiszűrése lesz a feladata.

A pályázat zsűrije gyermekekkel foglalkozó szakemberekből, művészekből, művészetpártolókból tevődik össze, akik saját tapasztalataikra, szakértelmükre és egyéni látásmódjukra támaszkodva, közös egyetértéssel fogják kiválasztani a kategória nyerteseit.

Holtverseny esetén a társasjáték csomagokat igazságokat elosztjuk a nyertesek között.