fbpx

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp

Országos rajzpályázat alsó tagozatos kisiskolásoknak a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából

2021.10.06 (CP Világnapja) – 2021.12.03. (Fogyatékkal Élők Világnapja)

Mit tud december 3-ról?

Azon túl, hogy december 3-án már csak néhány nap választ el minket a Mikulástól, egy sokkal magasztosabb üzenetet is hordoz ez a dátum. Ekkor ünnepeljük ugyanis a Fogyatékkal Élők Világnapját, melyet az ENSZ alapított meg 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a sérült emberek társadalmi megkülönböztetésének problémájára.

Pályázatunk története

Első rajzpályázatunkat 2018-ban szerveztük meg, Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp címmel. Ezen, és az ezt követő pályázatokon elsősorban a dunakeszi általános iskolák alsó tagozataitól vártunk alkotásokat a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából. A pályázat és a beküldött művek célja volt megmutatni, hogy  a sérült emberek is épp olyan fontos és értékes tagjai társadalmunknak, mint egészséges társaik. A gyerekek által készített pályamunkák követendő példát állítottak toleranciából, együttérzésből, érzékenységből minden felnőtt számára.

A 2021-es év pályázatáról

A korábbi gyakorlattól eltérően, már nem csak Dunakesziből várjuk a pályázatokat, hanem az egész országból. Szintén változás, hogy idén online formában kell beküldeni a rajzokat, melyeket egy hat tagú zsűri fog értékelni különböző kategóriák szerint. Mivel a korábbi évekhez képest több dolog is eltér, érdemes elolvasni részletes pályázati felhívásunkat, annak elfogadása előtt. A pályázat nyertesei a zsűri értékelése alapján kerülnek kihirdetésre. A résztvevő osztályok mindegyike emléklapot kap, a nyertes osztályok pedig értékes ajándékokat is. 

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp

Minden, amit tudni érdemes a pályázatról

Alkotások feltöltése

A Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp elnevezésű rajzpályázat első fordulója 2021. november 14-én lezárult. Nagy örömünkre szolgál, hogy a pályázatra néhány alkotás híján 400 rajz érkezett be, amelyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Akik esetleg lemaradtak volna a beküldésről sem kell csüggedni, ugyanis a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezzünk rajzpályázatunkat! Addig is mindenki figyelmébe ajánljuk a Veni Vidi Vici hivatalos Facebook oldalát, mivel 2021. november 15 és 21 között folytatódik a verseny második fordulója, ami egy Facebook különverseny, ahol beküldött rajzokra lehet szavazni, illetve kedvenceiket megosztani. Előre is köszönjük mindazoknak, aki részt vesznek abban, hogy a különversenyben szereplő megható alkotások minél több emberhez eljussanak.

Partnereink:

Bemutatjuk zsűritagjainkat című cikksorozatunk:

Takács Tímea (Alkotó Anyu)

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp című pályázatunk zsűritagjainak bemutatását a Tavalyi felajánlónk, idén már zsűritagként részt vevő Alkotó Anyuval kezdjük.

Tovább »

Bemutatkoznak felajánlóink című cikksorozatunk:

BEMUTATJUK FELAJÁNLÓINK – 2. RÉSZ

Örömmel támogatom meséimmel és előadásommal ezt a hiánypótló kezdeményezést, hogy a gyerekek a rajzaikon keresztül mesélhessék el, hogy hogyan látják a világunkat, és azon belül is egymás elfogadását.

Tovább »

Gémklub

BEMUTATKOZNAK FELAJÁNLÓINK – 3. RÉSZ GÉMKLUB Társasjáték-webáruház HIVATÁSUNK A JÁTÉK

Tovább »

Olvassa el részletes pályázati kiírásunkat!