MINDANNYIAN EGYFORMÁK
VAGYUNK
CSAK KICSIT MÁSKÉPP

Érzékenyítő online rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások számára

MIK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK?

Pályázat megnevezése: Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp – érzékenyítő rajzpályázat a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából.

Az esemény fővédnöke: Ungvári Gergely, szinkronszínész

Pályázat időtartama: 2023.10.16. – 2023.12.03.

Alkotások leadási határideje: 2023.11.12. (23:59)

Részvétel feltételei: nevezési díj és előzetes regisztráció nincs, a verseny névtelenül zajlik, csak az osztályt kell és szabad megadni a pályázatok feltöltésekor (a fényképeken sem szerepelhetnek nevek)

Eredményhirdetés: 2023.12.03. (Fogyatékkal Élők Világnapja)

MI EZ A PÁLYÁZAT?

A Veni Vidi Vici alapítvány 2018 óta minden évben érzékenyítő rajzpályázatot hirdet meg a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából, Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp elnevezéssel. A pályázatra alsó tagozatos kisiskolások képes alkotásai kerülnek beküldésre, a beküldők közül kikerülő nyertes osztályok pedig értékes ajándékokkal gyarapodnak.

A pályázat célja alsós kisdiákok szemével látni és láttatni, hogy a sérült embereknek is épp olyan helye van a társadalmunkban, mint ép társaiknak. Ők is vágynak, szeretnek, küzdenek. Fagyit esznek a hőségben. Élvezik a jó levegőt és a természet szépségét. A kisgyermekek még képesek őszintén elfogadni a másikat önmagáért, képesek együtt játszani, nevetni, mókázni. A pályázat szervezői éppen ezért őket kéri meg, hogy beküldött pályamunkáikon keresztül tanítsanak minket toleranciára, empátiára, feltétel nélküli szeretetre.

HOGYAN ZAJLIK A PÁLYÁZATOK BEKÜLDÉSE?

Az egész országból várjuk a pályázatokat, melyek online kerülnek feltöltésre (a feltöltési felület a pályázat kezdő napján válik elérhetővé), majd egy öt tagú szakmai zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket, kettő kategóriában, kategóriánként két korcsoportban (Rajz kategória, Egyéb technika kategória – minden kategóriában 1 – 2 osztályos, illetve 3 – 4 osztályos korcsoportokkal).

A pályázatokat a Veni Vidi Vici honlapján található űrlap kitöltésével lehet beküldeni. A jelentkezés során meg kell nevezni az értesítési e-mail címet – ahova a sikeres feltöltésről szóló visszaigazoló e-mail, az emléklap és az esetleges nyertes tájékoztató érkezik majd – a gyermek osztályát, iskolájának pontos nevét és városát, az osztálylétszámot illetve be kell jelölni, melyik kategóriában szeretnének pályázni (Egyéb technika kategória esetén az alkotáshoz felhasznált eszközöket is kérjük megjelölni).

Ezután a pályázni kívánt rajzokat kell feltölteni, egyszerre maximum ötöt, úgy, hogy az alkotások mérete összesen ne haladja meg a 10 MB méretet (legfeljebb 2 MB/alkotás). Végül az adatvédelmi tájékoztató és a pályázati felhívás elfogadása után kerülhetnek beküldésre a pályázati anyagok. SEM AZ ŰRLAPBAN, SEM A FÉNYKÉPEKEN NEM SZEREPELHETNEK A GYEREKEK NEVEI, CSAK AZ OSZTÁLYT KÉRJÜK MEGJELÖLNI. A személyes adatokat tartalmazó pályázatokat adatvédelmi okokból töröljük, azok elbírálásra nem kerülnek.

Ha mindent sikerült kitölteni, akkor a pályázat beküldéséről visszaigazoló e-mail fog érkezni az értesítési email címre, mindössze néhány percen belül. Ha ez nem történik meg, érdemes ellenőrizni a Spam mappát (vagy gmail fiók esetében a Promóciók szekciót). Ha továbbra sincs nyoma a visszaigazolásnak, akkor feltétlenül jelezni kell a palyazat@venividivici.hu email címen, hogy utána tudjunk nézni, egyáltalán beérkeztek-e a feltöltött pályaművek.

1-2. OSZTÁLYOS KORCSOPORT

Rajz kategória: 

I. helyezett: Gémklub Társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

 

Egyéb technika kategória:

I. helyezett: Gémklub társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

3-4. OSZTÁLYOS KORCSOPORT

Rajz kategória: 

I. helyezett: Gémklub Társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

 

Egyéb technika kategória:

I. helyezett: Gémklub társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

 

Különdíjak:

  • KÜLÖNDÍJ 1: Egy 42000 Ft értékű közös osztály élményfestés a CreaPaint jóvoltából

  • KÜLÖNDÍJ 2: Élőszavas mesemondás az egész osztály számára a Babos Bábos Társulat felajánlásából

  • KÜLÖNDÍJ 3: izgő-mozgó játékos fejlesztő óra az egész osztály számára, a Tündérvirág Mozgás Kuckó felajánlásából

  • KÜLÖNDÍJ 4: Abszolút témába vágó ez a különdíjunk, hiszen Stefán Luca meseíró felajánlott 5 példányt a „Hiányzik a STOP-gomb rólam” című gyermekverses, gyermekrajzos könyvéből

  • KÜLÜNDÍJ 5:  Egy puha bundás egérke plüss a Barnabé Egyedi Textilek felajánlásából, egy lila Montessori konyhai főzőszett a Lukas és Lea a konyhában jóvoltából és egy klinikai szakpszichológus által tervezett, gyerekeknek szóló kártyacsomag a Lapkaland felajánlásából

  • KÜLÖNDÍJ 6: egy társasjáték csomag a GÉMKLUB felajánlásával

A pályázatokat egy három tagú zsűri fogja értékelni a következő szempontok alapján: A pályamű részletgazdagsága, a pályamű üzenete (minél több érzést fogalmazzon meg, minél több érzést váltson ki), kreativitás a felhasznált eszközök alkalmazása terén, kreativitás az elgondolt üzenet ábrázolása, megvalósítása terén.

Zsűritagjaink, Takács Tímea (Festőművész, Art- és Ifjúsági coach), Barabásné Szöllőssi Katalin (VVV alapítvány tanuló csoportjának szakmai vezetője, korábban az Országos Mozgásvizsgáló Szakértői Bizottság vezetője), Dézsiné Telek Ágnes (a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola vezetője).

Pályázatunk fővédnöke: Ungvári Gergely, szinkronszínész

Köszönjük, a pályázati időszak lezárult.

Az alkotások értékelése folyamatban, a nyerteseket hamarosan értesítjük.

KIEMELT KÖSZÖNETÜNK: