fbpx

A VENI VIDI VICI ALAPÍTVÁNY BEMUTATÁSA

2018. márciusában bejegyeztettük alapítványunkat, a Veni Vidi Vici Alapítványt. 

Alapítványunk legfontosabb célja a halmozottan sérült gyermeket nevelő családok komplex segítése. Különös tekintettel a gyermekek nevelésére, oktatására, képzésre, habilitációjára, rehabilitációjára. (lsd.: dokumentumok/alapító okirat menüpont) Fontosnak tartjuk a gyermekek tanítását, de később a megváltozott munkaképességű felnőttek foglakoztatásával is szeretnénk foglalkozni, hiszen sérült gyermekeinkből sérült felnőttek lesznek.

A VENI VIDI VICI ALAPÍTVÁNY RÖVID TÁVÚ (1 ÉVES) CÉLJA

2018/19-es tanévre létrehoztunk egy speciális tanulócsoportot (7-9 éves korosztály), ahol kis csoportos (5-6 fő) foglalkozások mellett, emelt számú egyéni fejlesztő órákkal biztosítjuk a gyermekek oktatását.

A VENI VIDI VICI ALAPÍTVÁNY KÖZÉP TÁVÚ (2-3 ÉVES) CÉLJA

A 2020/21-es tanévtől egy újabb osztállyal bővítjük intézményünket, így felnövekvő iskolarendszerben tervezzük a működést. Továbbá, terveink között szerepel az akreditáció, hogy speciális iskolaként működjünk tovább, és a szakértői bizottságok által kijelölhető intézménnyé váljunk.

HOSSZÚ TÁVÚ CÉLOK

A sérült gyermekből sérült felnőtt lesz, még akkor is, ha az oktatási intézményünk egyedülálló módon, emelt óraszámú egyéni fejlesztést, programot kínál. A sérült felnőttek munkavállalása kiemelkedően nehéz, ezért a későbbiekben egy szakiskolát tervezünk létrehozni, ahol a végzős diákjaink részére „szakmát” biztosítunk, majd munkahelyet teremtünk nekik.

Hisszük, hogy egy sérült ember is képes ugyanolyan életet élni, mint ép társai, csupán az életét támogató feltételeket, eszközöket kell megteremteni ehhez. Egy megváltozott munkaképességű ember életében is fontosak a feladatok, hogy legyen célja az életének, legyenek sikerei, és munkája örömöt és motivációt adjon neki.

Hosszú távú terveink közé tartozik apartmanok létrehozása (az iskola és a munkahely vonzáskörzetében) azért, hogy biztosítsuk a sérült emberek számára, hogy ismert helyen, ismert közegben tudjanak élni, ha már a családjuk nem lesz képes támogatni őket.