fbpx

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp

A Veni Vidi Vici Alapítvány alsó tagozatosok számára meghirdetett országos rajzpályázatának hivatalos részletei

Mik a legfontosabb tudnivalók?

Pályázat megnevezése: Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp – művészeti pályázat a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából.

Pályázat kiírója: Veni Vidi Vici alapítvány 

Pályázat teljes időtartama: 2021.10.06. – 2021.12.03.

Alkotások leadási határideje: 2021.11.14. (23:59)

Facebook különverseny időtartama: 2021.11.15 – 2021.11.21. (23:59)

Eredményhirdetés: 2021.12.03. (Fogyatékkal Élők Világnapja)

Mióta létezik ez a pályázat?

A Veni Vidi Vici alapítvány 2018 óta minden évben rajzpályázatot hirdet meg a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából, Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp elnevezéssel. A pályázatra alsó tagozatos kisiskolások képes alkotásai kerülnek beküldésre, a beküldők közül kikerülő nyertes osztályok pedig értékes ajándékokkal gyarapodnak.
A 2021-es pályázat ugyanezen irány mentén került ugyan megszervezésre, de több szempontból is eltér a korábbi gyakorlatoktól, mégpedig:

– idén már nem csak Dunakeszi területéről, hanem az egész országból várjuk a pályázatokat

– a pályázatok online kerülnek feltöltésre 

hat tagú szakmai zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket, három kategóriában, kategóriánként két korcsoportban (legtöbb rajzot beküldő osztály, legtöbb fajta eszközt felhasználó osztály, legkreatívabb alkotást beküldő osztály – minden kategóriában 1 – 2 osztályos, illetve 3 – 4 osztályos korcsoportokkal)

– a hagyományos pályázat mellett egy Facebook különversenyt is indítunk, kizárólag azokkal az alkotásokkal, ahol a részvételt a beküldő engedélyezte;  itt nem szakmai zsűri fog nyertest választani, hanem a legtöbb kedvelést összegyűjtő remekművek osztályai kapnak értékes ajándékokat

Hogyan zajlik a pályázatok beküldése?

A pályázatokat a Veni Vidi Vici honlapján található űrlap kitöltésével lehet beküldeni. A jelentkezés során meg kell nevezni az értesítési e-mail címet -ahova a sikeres feltöltésről szóló visszaigazoló e-mail, az emléklap és az esetleges nyertes tájékoztató érkezik majd – a gyermek osztályát, iskolájának pontos nevét és városát, illetve be kell jelölni a pályázni kívánt alkotáshoz felhasznált eszközöket. Abban az esetben, ha a felsorolt eszközök nem tartalmazzák mindazt, amelyeket a gyermek(ek) igénybe vettek a munka során, az egyéb mező bepipálása után megjelenő mezőben, vesszővel elválasztva kell feltüntetni. Ezután a pályázni kívánt rajzokat kell feltölteni, egyszerre maximum ötöt, úgy, hogy az alkotások mérete összesen ne haladja meg a 10 MB méretet (legfeljebb 2 MB/alkotás). Végül az adatvédelmi tájékoztató és a pályázati felhívás elfogadása mellett a Facebook különversenyen való részvételi szándékról is nyilatkozni szükséges. 

Ha mindent sikerült kitölteni, akkor a pályázat beküldéséről visszaigazoló e-mail fog érkezni az értesítési email címre, mindössze néhány percen belül. Ha ez nem történik meg, érdemes ellenőrizni a Spam mappát (vagy gmail fiók esetében a Promóciók szekciót). Ha továbbra sincs nyoma a visszaigazolásnak, akkor feltétlenül jelezni kell a palyazat@venividivici.hu email címen, hogy utána tudjunk nézni, egyáltalán beérkeztek-e a feltöltött pályaművek.

Hogyan és mit nyerhetnek a pályázó osztályok?

A pályázatok három kategóriában, kategóriánként két korcsoportban kerülnek elbírálásra egy hat tagú zsűri közreműködésével:

A LEGTÖBB ALKOTÁST BEKÜLDŐ OSZTÁLY

Ebben a kategóriában csak kevésbé támaszkodunk a szakmai zsűrire, mivel kézzelfoghatóan megállapítható, melyik osztály, hány alkotást küldött be. A többi kategóriához hasonlóan 1-2 és 3-4 osztályos korcsoportban fogjuk megszámlálni a pályázatokat. Az adott korcsoportban legtöbb rajzot beküldő osztály, egy kb. 15000 Ft értékű GémKlub társasjáték csomaggal lesz gazdagabb, a nyertes osztály iskolájának vezetőségét pedig egy 10.000 Ft értékű KonyhaKütyü vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg. A zsűri  feladata az lesz, hogy szabálytalanságot kiszűrjék (például egy alkotás többször kerül feltöltésre vagy a rajz mindössze egy-két vonalat vagy foltot tartalmaz stb.). Ilyen esetben az szabálytalanul beküldött alkotás nem fog beszámítani a beküldések számba. 

A LEGTÖBB FAJTA ESZKÖZT FELHASZNÁLÓ OSZTÁLY

Ebben a kategóriában is inkább adminisztratív segítséget nyújt számunkra a zsűri, mivel a pályázatok beküldésekor tételesen meg kell jelölni a beküldött alkotásokhoz használt eszközöket. Nagyon fontos, hogy az eszközök sokféleségét díjazzuk, nem egy adott fajtából felhasznált eszközök mennyiségét. A zsűri feladata itt is az lesz, hogy kiszűrje a szabálytalanságokat (például egy nyilvánvalóan színes ceruzákkal készített rajzhoz minden eszköz bepipálásra kerül a beküldéskor). Ilyen esetben a szabálytalanul megjelölt eszközök nem fognak beszámítani a felhasznált eszközfajták számába.  A többi kategóriához hasonlóan 1-2 és 3-4 osztályos korcsoportban fogjuk megszámlálni az eszközök fajtáit. Az adott korcsoportban legtöbb eszközt felhasználó osztály, egy kb. 15000 Ft értékű GémKlub társasjáték csomaggal lesz gazdagabb, a nyertes osztály iskolájának vezetőségét pedig egy 10.000 Ft értékű KonyhaKütyü vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg.

A LEGKREATÍVABB ALKOTÁST BEKÜLDŐ OSZTÁLY

A nyertes remekművek itt is két korcsoportban kerülnek kiválasztásra, a hat tagú szakmai zsűri elbírálása alapján.  Az 1-2 osztályos korcsoportban legkreatívabb rajzot beküldő osztály egy kb. 15000 Ft értékű, míg a 3-4 osztályos korcsoportban legkreatívabb rajzot beküldő osztály egy kb. 20000 Ft értékű GémKlub társasjáték csomaggal lesz gazdagabb, a nyertes osztály iskolájának vezetőségét pedig egy 10.000 Ft értékű KonyhaKütyü vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg. Ez a kategória mindhárom közül a legszubjektívebb, ezért is volt fontos, hogy gyermekekkel, művészettel vagy akár mindkettővel foglalkozó szakemberek kerüljenek a zsűritagok közé. Habár konkrét értékelési szempontokat itt nem fogunk tudni megnevezni, de a kategória alapvető célja az, hogy a témát (miként látják a gyermekek a fogyatékkal élőket és a velük való emberi kapcsolatokat) rendhagyó eszközökkel, egyedi ábrázolásmóddal vagy az önkifejezésen túl a nagy tömegek érzékenyítését megcélzó üzenettel megjelenítő alkotásokat díjazzuk.

FONTOS: Mivel szeretnénk, hogy minél több pályázó osztály díjazva legyen példaértékű munkájáért, ezért egy osztály csak egy kategóriában lesz nyertesnek választva, akkor is ha egyébként több kategóriában is kiemelkedően teljesített. Azonban, oklevelekkel és  a felajánlók által biztosított különdíjakkal, ilyen esetekben is méltatni fogjuk a több kategóriában is remekelő osztályokat. Ilyen különdíjakat ajánlott fel számunkra a Gémklub Társasjáték Webáruház és Bolt, akik egyébként magukat az ajándékokat is biztosítják a kategórianyerteseknek, a TeMarketinged – akik a Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp egész kampányát megálmodták és kivitelezték – illetve Alkotó Anyu, aki egy egyedülálló elefántos festményt ajánlott fel egy osztálynak, melyet maga Alkotó Anyu készített. 

Mik a Facebook különverseny szabályai?

Az idei év egyik különlegessége a Facebook különversenyünk lesz, amire 2021.11.15 – 2021.11.21 kerül sor, a Veni Vidi Vici hivatalos Facebook oldalán. A verseny célja, hogy a résztvevő alkotások a lehető legtöbb kedvelést összegyűjtsék a határidő lejártáig. Ehhez természetesen megoszthatják mind az oldal, mind az alkotás elérhetőségét. A Facebook különverseny első három helyezettje a három legtöbb kedvelést összegyűjtő alkotást beküldő osztály lesz, nyereményeiket pedig segítőkész felajánlóink biztosítják:

  1. Réti Virág (Sugallatok): egy csodálatos Scrapbook
  2. Balogh Bálint (KonyhaKütyü): egy 10.000 Forintos vásárlási utalvány
  3. Takács Tímea (Alkotó Anyu): egy A4-es méretű flamingót ábrázoló festmény, melyet Tímea készített

Gyakori kérdések

Fontos kérdések a pályázattal kapcsolatban

Minimum 1, maximum 5 alkotást, max 10 MB méretben (max 2 MB/alkotás)

Akármennyivel! Sőt, minél több rajzot küld be egy osztály, annál több esélye van megnyerni a “Legtöbb alkotást beküldő osztály” kategóriát.

Sehogy, ezért van két korcsoport minden kategóriában. 1-2, illetve 3-4 osztály.

Ellenőrizze a spam mappát, ha gmailje van a promóció füleket. Ha oda se érkezett meg levelünk, akkor kérjük írjon a palyazat@venividivici.hu e-mail címre.

A pályázatok feltöltésekor tételesen meg kell adni, hogy milyen eszközök kerültek felhasználásra a beküldött alkotásokhoz. Ezeket a pályázati határidő után összesítjük és amelyik osztály a legtöbb fajta eszközt jelölte be az nyeri a kategóriát.

Nem, szülő is beküldhet, de ilyenkor sem történik egyéni nevezés! A feltöltött alkotás a gyermek osztályát fogja képviselni a versenyen.

A pályázat időtartama alatt bármennyi pályázat feltölthető, akár több részletben is, de egyszerre maximum 5 db.

Nincsen semmi gond. Írjon egy levelet a pályazat@venividivici e-mail címre az érintett kép becsatolásával és a részvételi szándék egyértelmű jelzésével (személyes adat megjelölése nélkül), valamint az iskola és osztály feltüntetésével.

A leggyakoribb oka egy tachnikai jellegű hibának az, hogy valószínűleg túl nagy a fájlok mérete, meghaladják a 2 MB/db megengedett méretet. A windowsban vagy telefonos képszerkesztőnkben két kattintással, különösebb informatikai szaktudás nélkül is kisebbre lehet állítani a méretet. Ha a méretek elvileg rendben vannak és mégse engedi a feltöltést, feltétlenül jelezze felénk a palyazat@venividivici.hu e-mail címen.

A verseny 2018 óta osztály szinten van meghirdetve, ezen az idei évben sem szeretnénk változtatni.

Természetesen, sőt minél több megosztás van egy adott képen annál több esélye van a képnek nyerni a Facebook különversenyen.

Gyakorlatilag bármilyen eszközzel, amivel két dimenziós, fotón is beküldhető alkotás készíthető. Az egyéb opcióra kattintva, a felsoroltakon kívül, bármilyen más eszköz is megadható, de a beküldések alapján folyamatosan fogjuk bővíteni az eszközlistát.

December 3-án az Alapítvány Facebook, Instagram oldalán, valamint a honlapján megosztásra kerül egy videó az eredményhirdetésről.
Emellett tájékoztató levelet fogunk küldeni a beküldéskor megadott értesítési e-mail címekre, mely tartalmaz egy biankó emléklapot, amit a pedagógusok ki tudnak tölteni, azon gyerek nevével akik részt vettek a pályázaton. Nyertes osztály esetén a levél tartalmazni fogja még az osztály oklevelét és a szállítással kapcsolatos egyeztetést.

Előreláthatólag 5 munkanapon belül meg fognak érkezni az ajándékok, futárszolgálattal.

Természetesen! A Veni Vidi Vici hivatalos honlapján, Instagram oldalán, Facebookon és hírlevélben.

Nem tudtunk olyan időpontot egyeztetni a zsűri tagokkal, ami mindenkinek megfelelő lett volna, ezért már néhány nappal korábban felvesszük az eredmények kihirdetését.

Mivel egyenlőre nincs lehetőség egyéni nevezésre, ezért egyetlen gyermek alkotása is az osztályt fogja képviselni, így a nyereményt is az intézmény címére küldjük majd.

Mivel ez a két kategória alapvetően objektív (megszámlálható) ezért ezekben a kategóriákban a zsűrinek csak az esetleges szabálytalanságok kiszűrése lesz a feladata.

A pályázat zsűrije gyermekekkel foglalkozó szakemberekből, művészekből, művészetpártolókból tevődik össze, akik saját tapasztalataikra, szakértelmükre és egyéni látásmódjukra támaszkodva, közös egyetértéssel fogják kiválasztani a kategória nyerteseit.

Holtverseny esetén a társasjáték csomagokat igazságokat elosztjuk a nyertesek között.

Back to top