fbpx

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp!

Művészeti pályázat a Fogyatékkal élők világnapja alkalmából Dunakeszi általános iskolák alsó tagozatosainak részére.

 

"Kedves Gyerekek!

Neked milyen a hajad színe? Barna? Szőke? Vörös?

Máté szőke.

Neked mi a kedvenc játékod? Focizás? Legózás? Bringázás?

Bálint nagyon szeret focizni.

A csoki vagy a vanília fagyit szereted?

Maya a csoki fagyit imádja."

 

Biztos van, amiben hasonlítottok egymásra az iskolánkba járó Mátéval, Bálinttal és Mayával! Például a Te hajad is szőke vagy Te is szeretsz focizni, esetleg imádod a csoki fagyit. De van olyan is, amiben különböztök. Máté ugyanis nem tud beszélni, csak a tekintetével, kezével kommunikál. Bálint kicsit billeg focizás közben, Maya pedig nagyon közelről nézi meg a fagyit.

A mi gyerekeink sérült gyerekek.

Ez azt jelenti, hogy sok dologban hasonlítotok, de mozgásukban, látásukban, értelmükben mások, mint Te!

Bizonyára már tudjátok, hogy a Dunakeszin működő Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolában van egy osztály, ahova Máté, Bálint és Maya is jár. A ép gyerekek nagyon sokat játszanak a mi bicebóca gyerekeinkkel, akiket sérült vagy fogyatékossággal élő gyerekeknek hívjuk és minden év december 3-án őket ünnepeljük, hiszen ekkor van a Fogyatékkal élők világnapja.

Ezen nap alkalmából művészeti pályázatot hirdettünk minden alsós osztálynak Dunakeszin, amikor is rajzzal, tánccal, verssel, történettel, festménnyel, stb kifejezhettétek azt, hogy mi jut eszetekbe arról, hogy: „Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp!”

A sorsolás 2019. december 3-án volt a Veni Vidi Vici Alapítvány osztálytermében.

 

Sorsoláson résztvevők:

Dióssi Csaba polgármester

Várkonyi Henriett Veni Vidi Vici Alapítvány elnöke

Maya, Máté, Bálint és a többi bicebóca diák

 

A sorsolt osztályok nyereményei felajánlásokból:

Napsütötte Sütöde piknikezés az egész osztály számára

A Sugallatok ScrapbookShop és Alkotókuckó kézműves foglalkozása a sorsolt osztálynak

A Hangos Játszóház csapatától egy 45 perces rendhagyó zenés foglalkozás

 

A Veni Vidi Vici Alapítvány apraja-nagyja nevében szeretnénk megköszönni Nektek a csodálatosnál csodálatosabb pályaműveket!

 

Célunk a pályázattal az volt, hogy elkezdjünk egy kommunikációt MI, akik sérült gyerekekkel vagyunk kapcsolatban, VELETEK, akik ritkán vagy egyáltalán nem találkoztok velünk.

Ahogy elkezdtek érkezni a pályaművek, mi úgy kerültünk egyre sokkosabb állapotba!:) Volt, hogy egyszerre sírtunk és nevettünk, volt, hogy tátott szájjal ámultunk, volt, hogy azonnal a keblünkre öleltünk volna Benneteket!:)

Csodákat alkottatok! Remekművekkel találkoztunk! Köszönjük Nektek!

Ahogy ígértük december 3-án megtörtént a sorsolás a Szivárvány osztályban. (Sorsolás! Mert mindenki nyertes!)

Maya húzta ki az első cetlit a tarisznyából, és adta Dióssi Csaba polgármester úrnak: Koneli Alapítvány Nyuszi csoportja nyerte a Napsütötte Sütöde piknikezését.

Dorka feladata volt a második cetli, amit Deézsiné Telek Ágnesnek, a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatója olvasott fel: Fazekas Mihály Általános Iskola 2. A. osztálya nyerte a Hangos Játszóház csapatától egy 45 perces rendhagyó zenés foglalkozását.

Végül Bálint keze kutatott a tarisznyába és Várkonyi Henriett a Veni Vidi Vici Alapítvány elnöke adta mindenki tudtára, hogy: a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola Esthajnalcsillag osztálya nyerte a Sugallatok ScrapbookShop és Alkotókuckó kézműves foglalkozását.

 

Köszönjük Nektek a sok rajzot, videót, verset és az alkotásra fordított időt, energiát! Köszönjük a tanítónéniknek is a segítséget, és támogatást!

 

Engedjétek meg, hogy a Fogyatékkal Élők világnapja alkalmából Benneteket köszöntsünk: akik befogadtok minket és akik között mi is egyformák lehetünk egy kicsit másképp.

megosztás