fbpx

Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp

A Veni Vidi Vici Alapítvány alsó tagozatosok számára meghirdetett országos rajzpályázatának hivatalos részletei

A pályázati időszak lezárult, nagyon köszönjük a részvételét minden beküldő osztálynak! Az, aki lemaradt, ne szomorkodjon, jövőre is meghirdetjük majd rajzversenyünket.

Mik a legfontosabb tudnivalók?

Pályázat megnevezése: Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp – érzékenyítő rajzpályázat a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából.

Pályázat kiírója: Veni Vidi Vici alapítvány 

Pályázat teljes időtartama: 2022.11.14. – 2022.12.03.

Alkotások leadási határideje: 2022.11.27. (23:59)

Részvétel feltételei: nevezési díj és előzetes regisztráció nincs, a verseny névtelenül zajlik, csak az osztályt kell és szabad megadni a pályázatok feltöltésekor (a fényképeken sem szerepelhetnek nevek)

Eredményhirdetés: 2022.12.03. (Fogyatékkal Élők Világnapja)

Megtekinthető: Online és 2022.12. 1-11 között az Elevenpark Játszóházban (Új Buda Center, 1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.)

Mi ez a pályázat?

A Veni Vidi Vici alapítvány 2018 óta minden évben érzékenyítő rajzpályázatot hirdet meg a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából, Mindannyian egyformák vagyunk, csak kicsit másképp elnevezéssel. A pályázatra alsó tagozatos kisiskolások képes alkotásai kerülnek beküldésre, a beküldők közül kikerülő nyertes osztályok pedig értékes ajándékokkal gyarapodnak.

A pályázat célja alsós kisdiákok szemével látni és láttatni, hogy a sérült embereknek is épp olyan helye van a társadalmunkban, mint ép társaiknak. Ők is vágynak, szeretnek, küzdenek. Fagyit esznek a hőségben. Élvezik a jó levegőt és a természet szépségét. A kisgyermekek még képesek őszintén elfogadni a másikat önmagáért, képesek együtt játszani, nevetni, mókázni. A pályázat szervezői éppen ezért őket kéri meg, hogy beküldött pályamunkáikon keresztül tanítsanak minket toleranciára, empátiára, feltétel nélküli szeretetre.

Az egész országból várjuk a pályázatokat, melyek online kerülnek feltöltésre (a feltöltési felület a pályázat kezdő napján válik elérhetővé), majd egy öt tagú szakmai zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket, kettő kategóriában, kategóriánként két korcsoportban (Rajz kategória, Egyéb technika kategória – minden kategóriában 1 – 2 osztályos, illetve 3 – 4 osztályos korcsoportokkal).

Hogyan zajlik a pályázatok beküldése?

A pályázatokat a Veni Vidi Vici honlapján található űrlap kitöltésével lehet beküldeni. A jelentkezés során meg kell nevezni az értesítési e-mail címet – ahova a sikeres feltöltésről szóló visszaigazoló e-mail, az emléklap és az esetleges nyertes tájékoztató érkezik majd – a gyermek osztályát, iskolájának pontos nevét és városát, az osztálylétszámot illetve be kell jelölni, melyik kategóriában szeretnének pályázni (Egyéb technika kategória esetén az alkotáshoz felhasznált eszközöket is kérjük megjelölni).  Ezután a pályázni kívánt rajzokat kell feltölteni, egyszerre maximum ötöt, úgy, hogy az alkotások mérete összesen ne haladja meg a 10 MB méretet (legfeljebb 2 MB/alkotás). Végül az adatvédelmi tájékoztató és a pályázati felhívás elfogadása után kerülhetnek beküldésre a pályázati anyagok. SEM AZ ŰRLAPBAN, SEM A FÉNYKÉPEKEN NEM SZEREPELHETNEK A GYEREKEK NEVEI, CSAK AZ OSZTÁLYT KÉRJÜK MEGJELÖLNI.

Ha mindent sikerült kitölteni, akkor a pályázat beküldéséről visszaigazoló e-mail fog érkezni az értesítési email címre, mindössze néhány percen belül. Ha ez nem történik meg, érdemes ellenőrizni a Spam mappát (vagy gmail fiók esetében a Promóciók szekciót). Ha továbbra sincs nyoma a visszaigazolásnak, akkor feltétlenül jelezni kell a palyazat@venividivici.hu email címen, hogy utána tudjunk nézni, egyáltalán beérkeztek-e a feltöltött pályaművek.

Hogyan és mit nyerhetnek a pályázó osztályok?

A pályázatok két kategóriában, kategóriánként két korcsoportban kerülnek elbírálásra egy öt tagú zsűri közreműködésével.

Első - második osztályos korcsoport

Rajz kategória: 

I. helyezett: ELEVENPARK BELÉPŐ AZ EGÉSZ OSZTÁLYNAK

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

 

Egyéb technika kategória:

I. helyezett: Gémklub társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

Harmadik - negyedik osztályos korcsoport

Rajz kategória: 

I. helyezett: Gémklub Társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

 

Egyéb technika kategória:

I. helyezett: Gémklub társasjáték csomag

II. helyezett: Kreatív csomag

III. helyezett: Könyvcsomag

A pályázatokat egy négy tagú zsűri fogja értékelni a következő szempontok alapján: A pályamű részletgazdagsága, a pályamű üzenete (minél több érzést fogalmazzon meg, minél több érzést váltson ki), kreativitás a felhasznált eszközök alkalmazása terén, kreativitás az elgondolt üzenet ábrázolása, megvalósítása terén.

Zsűritagjaink, Molnár Berta Eleonóra (Zsoldos Péter-díjas műfordító, gyermekpszichológus, meseterapeuta), Takács Tímea (Festőművész, Art coach), Barabásné Szöllőssi Katalin (VVV alapítvány tanuló csoportjának szakmai vezetője, korábban az Országos Mozgásvizsgáló Szakértői Bizottság vezetője), Dézsiné Telek Ágnes (a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola vezetője).

Pályázatunk fővédnöke: Tóth Napsugár (Sztárban Sztár leszek!)

FONTOS: Mivel szeretnénk, hogy minél több pályázó osztály díjazva legyen példaértékű munkájáért, ezért egy osztály csak egy kategóriában lesz díjazott, akkor is ha egyébként több kategóriában is kiemelkedően teljesített. Azonban, oklevelekkel és  a felajánlók által biztosított különdíjakkal ilyen esetekben is méltatni fogjuk a több kategóriában remekelő osztályokat.

Ezúton is köszönjük a különdíjakat felajánlóinknak: Gémklub Társasjáték Webáruház és Bolt (társasjáték csomag)  Favorita Woodworks  (kristályos tanuló óra), Mézédes Kert (egy egész osztályra való mézcsomag), TeMarketinged (könyvcsomag).  A Babos Bábos Társulat (Molly és Milo csomag; 10 db foglalkoztató; 3 db hangjáték; 10 db órarend) Különdíjként továbbá egy budapesti osztály egy székely meseprogrammal is gazdagabb lehet. A LapKaland különdíjaként 3db Lapkaland poszter találhat gazdára.

FŐ TÁMOGATÓNK:

Fő támogatónk, az Elevenpark a pályázathoz kapcsolódóan, de attól függetlenül még egy különleges felajánlással szeretne kedveskedni a fogyatékkal élők világnapja alkalmából: 2022. november 28 és december 2 között kedvezményes belépési lehetőséget biztosít az elevenparkba és a cyberjump-ba a fogyatékkal élő gyermek csoportok számára, nyitvatartási időn kívül, hogy a gyermekek zavartalanul tudjanak játszani.

Gyakori kérdések

Fontos kérdések a pályázattal kapcsolatban

Minimum 1, maximum 5 alkotást, max 10 MB méretben (max 2 MB/alkotás)

Akármennyivel! Sőt, minél több rajzot küld be egy osztály, annál több esélye van megnyerni a „Legtöbb alkotást beküldő osztály” kategóriát.

Sehogy, ezért van két korcsoport minden kategóriában. 1-2, illetve 3-4 osztály.

Ellenőrizze a spam mappát, ha gmailje van a promóció füleket. Ha oda se érkezett meg levelünk, akkor kérjük írjon a palyazat@venividivici.hu e-mail címre.

Nem, szülő is beküldhet, de ilyenkor sem történik egyéni nevezés! A feltöltött alkotás a gyermek osztályát fogja képviselni a versenyen.

A pályázat időtartama alatt bármennyi pályázat feltölthető, akár több részletben is, de egyszerre maximum 5 db.

A leggyakoribb oka egy tachnikai jellegű hibának az, hogy valószínűleg túl nagy a fájlok mérete, meghaladják a 2 MB/db megengedett méretet. A windowsban vagy telefonos képszerkesztőnkben két kattintással, különösebb informatikai szaktudás nélkül is kisebbre lehet állítani a méretet. Ha a méretek elvileg rendben vannak és mégse engedi a feltöltést, feltétlenül jelezze felénk a palyazat@venividivici.hu e-mail címen.

A verseny 2018 óta osztály szinten van meghirdetve, ezen az idei évben sem szeretnénk változtatni.

December 3-án az Alapítvány Facebook, Instagram oldalán, valamint a honlapján megosztásra kerül egy videó az eredményhirdetésről.
Emellett tájékoztató levelet fogunk küldeni a beküldéskor megadott értesítési e-mail címekre, mely tartalmaz egy biankó emléklapot, amit a pedagógusok ki tudnak tölteni, azon gyerek nevével akik részt vettek a pályázaton. Nyertes osztály esetén a levél tartalmazni fogja még az osztály oklevelét és a szállítással kapcsolatos egyeztetést.

Előreláthatólag 5 munkanapon belül meg fognak érkezni az ajándékok, futárszolgálattal.

Természetesen! 2022.12.01-12.11 között az Elevenparkban kerülnek kiállításra, de digitális formában megtekinthetők lesznek majd a  Veni Vidi Vici Alapítvány hivatalos honlapján, Instagram oldalán, Facebookon és hírlevélben.

Nem tudtunk olyan időpontot egyeztetni a zsűri tagokkal, ami mindenkinek megfelelő lett volna, ezért már néhány nappal korábban felvesszük az eredmények kihirdetését.

Mivel egyenlőre nincs lehetőség egyéni nevezésre, ezért egyetlen gyermek alkotása is az osztályt fogja képviselni, így a nyereményt is az intézmény címére küldjük majd.

A pályázat zsűrije gyermekekkel foglalkozó szakemberekből, művészekből, művészetpártolókból tevődik össze, akik saját tapasztalataikra, szakértelmükre és egyéni látásmódjukra támaszkodva, közös egyetértéssel fogják kiválasztani a kategória nyerteseit.

Holtverseny esetén a társasjáték csomagokat igazságokat elosztjuk a nyertesek között.