fbpx

PEDAGÓGUSAINK

BENCSICS NIKOLETT

Kezdetben óvónő szerettem volna lenni, ezért a középiskolai tanulmányaimat a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában végeztem, Pedagógia szakon. Elhivatottságom már ebben az időszakban is kiemelt társaim közül, melynek egyik bizonyítéka  a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyén, Oktatási Alapismeretek (pedagógia, pszichológia alapjai) kategóriájában elért 1. helyezésem (2013).

Itt, a középiskolában beszélt először nekem az egyik tanárom a Pető Intézetről. Elmentem egy nyílt napjukra és az első pillanattól kezdve elvarázsolt, nem volt kérdés, hogy ott a helyem. 2013 és 2017 között a budapesti Pető András Főiskolán (Jelenleg Semmelweis Egyetem Pető András Kar) folytattam tanulmányaim, Konduktor- óvodapedagógus szakon, ahol nagyon értékes és különleges tapasztalatokat szereztem. Diplomamunkámat, melynek címe A segítés pszichológiája- Konduktorhallgatók érzelmi intelligenciájának vizsgálata volt, kiváló minősítéssel értékelték a főiskola illetékes szakemberei.

Diplomám megszerzése után a Veni Vidi Vici alapítvány csapatához csatlakoztam, ahol jelenleg is részt veszek:

  • az egyéni és csoportos komplex konduktív fejlesztésében
  • állapotfelmérésekben
  • fejlesztési terv készítésében
  • a szülőkkel illetve a társ-szakmákkal történő személyes és írásos kapcsolattartásban

Azért imádom a munkám, mert a gyerekekből folyamatosan árad a jókedv, így nem nehéz lendületesnek lenni. Egy nehezen induló reggelt is hamar fel tudnak dobni. Hatalmas motivációt ad nekem, hogy bekapcsolódhatok ebbe az igazán őszinte világba. Ebben a világban mindig a pillanatot éljük meg, ha örülünk, akkor tényleg örülünk, ha mérgesek vagyunk, akkor kő kövön nem marad, ha pedig szomorúak akkor együtt keressük a megoldást, a kommunikációs nehézségek miatt néha szavak nélkül. Soha nincs álarc vagy játszma, ez nagyon fel tud tölteni engem. Együtt, egymásért dolgozunk és mindig tapasztalunk vagy tanulunk valami újat egymástól. 

Nagyon örültem mikor a két alapító, Ágota és Hajni megkérdezték, hogy lenne-e kedvem részt venni ebben a teljesen új projektben. Izgatott vagyok, hiszen az országban ez lesz az első olyan tanulócsoport, ami egy többségi iskolában kap helyet. Úgy gondolom, hogy ez az egyedi szociális integráció a mi gyermekeinknek és az ép gyermekeknek is a javára fog válni.